malzemeler:yarım kg kültür mantarı
yarım bağ maydonoz
yarım bağ dereotu
2 adet havuç
adet kırmızı biber
5-6 yaprak marul
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 adet limon
yapılışı:mantarları iyice yıkadıkdan sonra su dolu tencereye ilave edilir ve kararmamasın için yarım limon sıkılarak haşlanır.ayrı bir yerde kırmızı biber yıkandıkdan sonra haşlanır(isteğe bağlı olarak biber közlenebilir) haşlanan mantarlar ve bilerlerin suyu süzülür ve istenilen boyda doğranır. maydonoz,dereotu,marul ince ince kıyılır, havuçlar rendelenir.hazırlanan malzemeler geniş bir kapta zeytin yağı ve limonla harmanlanır.salata tabağında üzerine hafif nane ve kekik serpilerek servis yapılır.
yarım bağ maydonoz
yarım bağ dereotu
2 adet havuç
adet kırmızı biber
5-6 yaprak marul
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 adet limon
yapılışı:mantarları iyice yıkadıkdan sonra su dolu tencereye ilave edilir ve kararmamasın için yarım limon sıkılarak haşlanır.ayrı bir yerde kırmızı biber yıkandıkdan sonra haşlanır(isteğe bağlı olarak biber közlenebilir) haşlanan mantarlar ve bilerlerin suyu süzülür ve istenilen boyda doğranır. maydonoz,dereotu,marul ince ince kıyılır, havuçlar rendelenir.hazırlanan malzemeler geniş bir kapta zeytin yağı ve limonla harmanlanır.salata tabağında üzerine hafif nane ve kekik serpilerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder