9 Kasım 2008 Pazar

çikolatalı kek


malzemeler :
  • 1 subardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 adet kabartma tozu
  • alabildiğine un

iç malzeme: yarım paket kako

1 su bardağı şeker

yarım paket margarin

1 su bardağı süt

sosun hazırlanışı:süt bir tencereye boşaltılır ve sürekli karıştırılarak kakao ilave edilir.bi süre karıştırdıktan sonra şeker ve yağ ilave edilir,bu şekilde koyu kıvama gelince kdr karıştırılarak kaynatılır.

yapılışı:ilk olarak yumurtaları şeker ile mikser yardımıyla yüksek devirde krema kvamı alıncaya kadar çırpılır.çırpma işlemi devam ederken süt ve yağ ilave edelir ve bu şekildede 5dk. kadar çırpılır.un elekden geçirerek koyu ve akışkan bir kvam alıncaya kadar aralıklarla dökülür bu arada kabartma tozu un ile karıştırılarak konulursa daha iyi bir sonuç elde edilir.hazırlanan karışım küçük kek kalıplarına paylaştırılır ve ısıtılmış fırına sürülür.pişen kekler ılıyıncaya kadar bekledikden sonra küçük tatlı kaşığının yardımıyla keklerin ortası hafifce oyulur ve içine hazırlanan sos dökülür .(iki malzemenin ılık olmasına dikkat edilir)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder