malzemeler:
- 500 gr yağsız dana kıyma
- birer tutam baharat ( nane,karabiber,kimyon)
- 2 dilim kuru ekmek
- 5 adet patates
- 1 adet kuru soğan
sos için:
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 adet domates
- 250 gr yoğurt
yapılışı:paptesleri çiğ olarak soydukdan sonra rendenin iri kısmıyla rendelenir.rendelenen patatesleri iki avucunuzun içine alarak suyu sıkılır ve kızgın yağda kzıartılır.rende patateslerin tabak şeklini almasına ya da dağılmamasna özen gösterilir.
kızaran patatesler servis tabaklarına alınır.bir kapta kıyma köfte şeklinde yoğurulur.(kuru ekmek,baharat,soğan rendesi) küçük parçalar alarak avuç içinde yuvarlanır.köfteleri kızarttıkdan sonra servis tabağına aldığımız patateslerin üzerine istenilen miktarda konulur.
yoğurt biras sulandırılarak üzerine dökülür.bir tavada hafif kızmış yağına içersine salça konulur ve sürekli karıştırılır, rendelenmiş domateslerde eklenirek pişirilir.koyu olması takdirde biraz su ilave edilebilir.hazırlanan sos yoğurtladığımız köftelerine üzerine gezdirilir ve sıcak servis yapılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder